Pozdravljen, pozdravljena! Sem Zala.

Glasbena terapevtka, akademska glasbenica, učiteljica glasbe. Hči, žena, mama.

Zala Dvoršek

GLASBENICA

Svojo glasbeno pot sem začela s petjem pri treh letih (tako pravi moja mama), čisto zares pa pri sedmih letih s kljunasto flavto. Glasba me je tako prevzela, da sem želela igrati na ČISTO VSE instrumente. To mi (k sreči? ☺) ni uspelo, vseeno pa sem svoj repertoar iz solo pevke in solo kljunaste flavte sčasoma razširila še na prečno flavto, klavir, orgle, kitaro in oboo.

Slednjo sem nazadnje študirala in doštudirala na Akademiji za glasbo v Ljubljani in študij leta 2014 tudi z odliko zaključila.

 

UČITELJICA

Glasba me je očarala. In vem, da nisem edina, kar sem zelo jasno ugotovila v desetletju, od kar poučujem. Že tekom študija sem ugotovila, da strast do glasbe rada posredujem otrokom, ki v njej čarobni svet šele vstopajo. Še raje svet glasbe raziskujem z odraslimi, ki so si tega želeli, pa do zdaj niso imeli časa, denarja ali primerne spodbude (vsak od nas pozna koga, ki mu je učiteljica glasbe v osnovni šoli rekla, naj zgolj odpira usta, mar ne?).

 

GLASBENA TERAPEVTKA

Še danes se popolnoma jasno spomnim dneva, ko sem davnega leta 2012 na spletu ‘odkrila’ glasbeno terapijo. Takrat sem odkrila svojo še večjo strast: s pomočjo glasbe drugim pomagat do boljše kvalitete življenja.

Po končanem študiju v Ljubljani sem se zato preselila na Škotsko, kjer sem želela pridobiti izkušnje in se vpisati na študij glasbene terapije. V Veliki Britaniji je glasbena terapija zakonsko priznan zdravstveni poklic in imajo več dobrih študijev glasbene terapije. Prepričana sem bila, da je to edina prava in najboljša možna pot zame in moj strokovni razvoj.

V začetku leta 2016 se je moj brat hudo ponesrečil v avtomobilski nesreči, v kateri je utrpel hude možganske poškodbe, zato sem opustila svoje načrte in se vrnila domov. Družina je rabila mojo pomoč, zdravniki pa glede bratovega okrevanja tudi niso bili ravno optimistični. Pa vendar mi glasbena terapija ni dala miru – vedela sem, da bi bila zelo dobra oblika terapije za brata. Po naključju sem našla Inštitut Knoll, ki je bil takrat še v Kranju. 5 mesecev sva se z bratom vozila najprej iz URI Soča, nato pa iz Raven na Koroškem v  Kranj, kjer sem lahko na lastne oči iz tedna v teden opazovala male korake, ki jih je delal na poti okrevanja. Sočasno pa sem odkrila tudi, da na Inštitut Knoll izvajajo študij glasbene terapije. Nekako v smislu – kjer se zaprejo vrata, se odpre okno. ☺

Ostalo je zdaj zgodovina. Septembra 2019 sem študij uspešno zaključila in pridobila naziv kvalificirane glasbene terapevtke. Tema moje zaključne naloge je bila močno pod vplivom moje osebne izkušnje: »Možnosti vključevanja glasbene terapije v proces nevrorehabilitacije pri osebah po pridobljeni možganski poškodbi«.

V Zvočnem Ateljeju nudim storitve terapije, poučevanja in igranja. Na vseh treh področjih sledim tej  rdeči niti: uporabi neskončno moč glasbe, da (po)zdravi in omogoči izražanje samega sebe prav vsakemu posamezniku, ki si tega želi.

IZOBRAZBA

  • Glasbena terapija (Inštitut Knoll, 2019)
  • Mag. prof. oboe (Akademija za glasbo Ljubljana, 2014)
  • Diplomirana glasbenica oboistka (Akademija za glasbo Ljubljana, 2012)

IZKUŠNJE

  • Igranje na porokah: več kot 15 let
  • Poučevanje: 10 let
  • Izvajanje terapij: 4 leta

Delam z otroki, odraslimi, individualno in v skupinah

Glasbena terapija

Individualna in skupinska aktivna glasbena terapija.

Poučevanje

Pouk flavte, kljunaste flavte, oboe, klavirja, orgel, kitare ali teorije glasbe za odrasle in otroke. Več …

Poročna glasba

Glasba za civilno in cerkveno poroko popolnoma prilagojena vajinim željam.

Kontakni obrazec

Še imaš kakšno vprašanje ali želiš rezervirati svoj uvodni pogovor? Izpolni obrazec spodaj!

Stražišče 23, 2390 Ravne na Koroškem

info@zvocniatelje.si